sunnuntai 28. elokuuta 2022

Elokuista elämää

Elokuu on henkilökohtaisesti minun lemppari kuukausi. Se on kaunis, lämpötilaltaan yleensä hyvin miellyttävä, sato kypsyy ja metsästyskausi starttaa. Meillä metsästyskauden alku tarkoittaa perinteisesti iloisia päiviä ja öitä luonnon helmassa hyvien ystävien ja koirien kanssa, erinomaista ruokaa ja lyhyitä yöunia. Näin se on ollut tänäkin vuonna. Meillä on käynyt metsästyskokemuksia hakemassa useampikin kasvatti, joista osa on jo konkareita ja osa vasta-alkajia. Työmiehet ovat toki metsästelleet myös omilla metsästysmaillaan.


Kokeissakin on useampi Työmies ehtinyt käymään. Välillä on ollut tulosrikkaampaa ja välillä taas ei, mutta uusia kokemuksia on reppuun tarttunut ihan joka kerralla. 


Sisarukset TM Haliponi "Utu" ja TM Toffeinen "Luna" starttasivat 28.8 Nome-b alokasluokan kokeessa Pohjois-Savossa. Molemmille tällä kertaa tulokseksi 0. Itse ajattelen niin, että osallistuminen on tulosta tärkeämpää. On hyvä oppia ajattelemaan kokeet tulostavoitteiden sijasta osatavoitteista käsin, olla tyytyväinen siitä mikä on mennyt hyvin. Ja ensikertalaisille kokeisiin menijöille on jo se kokeeseen meno suuri askel. Tästä on hyvä molempien koirakoiden jatkaa.


TM Suhahdus "Elli" pyörähti samaisena päivänä missikehässä Ruoveden ryhmänäyttelyssä saaden tavoitellun "metsämiehen sertin" eli tuloksen KÄY-H. Onnea Ellille!! 

Tuomari Reino Korpelan arvostelu: 

"Suurikokoinen, korkearaajainen, kevyt tyyppinen narttu. Kevyt pitkänomainen pää. Runko tulisi olla tiiviimpi ja täyteläisempi. Hieman jyrkkä lantion asento. Lyhyt karvapeite. Kevyt raajaluusto. Alas kiinnittynyt häntä. Liikkuu sopivalla askeleella. Miellyttävä käytös."


Loppuun vielä syksyisiä kuvia Työmiehistä metsällä. Kuvissa saaliit kyyhkysiä, mutta kyllä niitä sorsiakin on koirat saaneet hyvin talteen. On vain jäänyt kuvat ottamatta.


TM Hiillos "Kaisa" ja TM Ripa "Ripa"


TM Haliponi "Utu"


TM Gigawatti "Wäinö"


TM Säpinä "Maisa"


TM Poreinen "Punkku"


TM Mikrowatti "Alli"






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti